eduxite logo

Mennyi a fizetése egy szakképzett ápolónak Németországban?

 

Nettó, vagy bruttó? Adókategória? Pótlékok? Egyéb költségek, lakás, utazás? Mennyit lehet keresni legálisan Németországban szakképzett ápolóként? Miért éri meg havi, vagy két hetes váltásban dolgozni, ha van rá lehetőséged? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a következő jegyzetben.

 

Álláskeresés, vagy munkahelyváltás során, nyilván a legfontosabb kérdéseid között szerepel, hogy: Mennyi az annyi? Vagyis, mennyi lesz a fizetés, ha Németországban fogsz dolgozni mint szakápoló?. Megpróbáljuk összefoglalni, mik a legfontosabb kérdések ezzel kapcsolatban, illetve mi befolyásolja a németországi béreket.

 

Nettó, vagy bruttó?

 

Elsősorban azt érdemes tisztázni, hogy az ajánlott fizetés nettó, vagy bruttó. Sok esetben bruttó összeggel „reklámozzák” a felkínált állásokat, anélkül, hogy erre felhívnák a jelentkezők figyelmét. Feltétlenül kérdezz rá az adott hirdetőnél / munkaadónál már a jelentkezési folyamat elején, hogy várhatóan mennyivel lesz kevesebb a nettó bér a jól csengő, hirdetésben szereplő összegnél.

A különbséget leginkább az befolyásolja, hogy milyen adókategóriába sorolnak be. Előnyösebb helyzetben van például az, aki házas, vagy Németországban él a családja is. Ilyen esetekben kisebb a levonás mértéke.

 

Pótlékok

 

A bérezést befolyásolja még, hogy mennyi pótlék adódik hozzá az alapbérhez. Ilyen az éjszakai pótlék, az ünnepnapokért, ill. a hétvégéért járó extra összeg. Ezért is fontos, hogy a szerződésen ne csak az órabért nézd. Mindezek miatt a fizetés nem minden hónapban pontosan ugyanannyi. Kisebb eltérések lehetnek azért is, mert a ledolgozott órák száma sem egyezik meg minden hónapban.

 

Egyéb költségek

 

A munka jellegétől is függ, mennyi pénzt tudsz havonta zsebre tenni. Egy olyan munkahelyen, ahol lakást is kell bérelned, vagy az utazáshoz nem járul hozzá a munkáltató, szintén kevesebb pénzed marad. Erre is érdemes figyelni és előre tisztázni. Az állandó kintlakás azt is magával vonzza, hogy a megkeresett pénzt Németországban költöd el a magyarországinál magasabb árakon. De ha például két heti, vagy havi váltásos munkarendben dolgozol, akkor valószínűleg Magyarországon is többet tartózkodsz és így a nyugati színvonalú jóval magasabb fizetésed egy részét sokkal alacsonyabb árakon itthon költheted el, tehát több pénzed marad. Amennyiben érdekel ez a lehetőség, lépj velünk kapcsolatba, hiszen cégünk számos álláslehetőséget kínál 2 heti váltásos munkarendben is.

Kiemelt állásajánlat

Ha valaki jól beszéli a nyelvet, lehetősége van kórházi állásra is pályázni, ahol a bérek még magasabbak lehetnek.

De a német nyelvben való jártasság egyéb esetekben is hozzáadhat a fizetéshez, illetve el is vehet belőle. Hiába vagy jó szakember, ha a némettudásod nincs a megfelelő szinten az adott feladatok ellátásához, akkor bizony kevesebb a fizetés is, vagy nincs is esélyed elnyerni az állást. Ha szeretnéd fejleszteni némettudásod, mielőtt nekiindulsz, ebben is tudunk segíteni.

Nyelvtanfolyam

És hogy ténylegesen mennyi, az annyi?

 

A fent említettek függvényében egy német elismertetéssel (Urkunde) rendelkező, szakképzett ápoló Németországban hivatalosan bejelentve nettó 1600-2000 euró jövedelemre számíthat.

Ha hasznosnak találtad, oszd meg ismerőseiddel:

Ha olyan kérdése, kérése van, amelyre nem találta meg a választ oldalunkon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elektronikus elérhetőségeink egyikén (facebook, e-mail), vagy kattintson ide:

Szívesen segítünk.

Kérdésem van

Dolgozz Németországban ápolóként, élj Magyarországon! Hogyan? Olvasd el ezt!...

facebook logo

 

eduXite GmbH.

E-Mail: office@eduxite.com

H-1123 Budapest, Nagyenyed u. 11.

Telefon: +36 1 794 82 06

facebook logo

Németországi állás ápolóknak

Anerkennung, Urkunde, honosítás
facebook logo
Anerkennung, Urkunde, honosítás

Ha olyan kérdése, kérése van, amelyre nem találta meg a választ oldalunkon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elektronikus elérhetőségeink egyikén (facebook, e-mail), vagy kattintson ide:

Szívesen segítünk.

Németországi állás ápolóknak

Anerkennung, Urkunde, honosítás