E-mail: info@eduxite.com

 

eduxite Munkaközvetítő Ápoló állások Németországban

Ápolói fizetés Németországban 2018-ban

 

Nettó, vagy bruttó? Adókategória? Pótlékok? Egyéb költségek, lakás, utazás? Mennyit lehet keresni 2018-ban legálisan Németországban szakképzett ápolóként? Miért éri meg havi, vagy két hetes váltásban dolgozni, ha van rá lehetőséged?

 

Álláskeresés, vagy munkahelyváltás során, nyilván a legfontosabb kérdéseid között szerepel, hogy: Mennyi az annyi? Vagyis, mennyi lesz a fizetésed, ha Németországban fogsz dolgozni mint szakápoló?. Megpróbáljuk összefoglalni, mik a legfontosabb kérdések ezzel kapcsolatban, illetve mi befolyásolja a németországi béreket. Elöljáróban annyit, hogy Németországban a Magyar ápolói fizetések MINIMUM háromszorosára számíthatsz. Tehát nem 10-20%-kal többre, mint amekkora fizetésemelésre itthon 1-2 éven belül számíthatsz, hanem 300% -kal többre!!

 

* Ha érdekelnek ilyen fizetést kínáló németországi ápolói állások, és van egészségügyi szakképzettséged, akkor kattints a piros gombra és vedd fel velünk a kapcsolatot még ma. (Ha nincs nyelvtudásod, az sem akadály. A munkába állás előtt intenzív nyelvi felkészítést is biztosítunk.) Az eduXite GmbH. közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik egészségügyi szakemberek Németországba történő közvetítésével és nyelvi felkészítésével.

Érdekelnek németországi ápolói állások

Nettó, vagy bruttó?

 

Elsősorban azt érdemes tisztázni, hogy az ajánlott fizetés nettó, vagy bruttó. Sok esetben bruttó fizetési összeggel „reklámozzák” a felkínált állásokat, anélkül, hogy erre felhívnák a jelentkezők figyelmét. Feltétlenül kérdezz rá az adott hirdetőnél / munkaadónál már a jelentkezési folyamat elején, hogy várhatóan mennyivel lesz kevesebb a nettó bér a jól csengő, hirdetésben szereplő összegnél.

A különbséget leginkább az befolyásolja, hogy milyen adókategóriába sorolnak be. Előnyösebb helyzetben van például az, aki házas, vagy Németországban él a családja is. Ilyen esetekben kisebb a levonás mértéke.

 

Bérpótlékok

 

Fizetésedet befolyásolja még, hogy mennyi pótlék adódik hozzá az alapbérhez. Ilyen az éjszakai pótlék, az ünnepnapokért, ill. a hétvégéért járó extra összeg. Ezért is fontos, hogy a szerződésen ne csak az órabért nézd. Mindezek miatt a fizetés nem minden hónapban pontosan ugyanannyi. Kisebb eltérések lehetnek azért is, mert a ledolgozott órák száma sem egyezik meg minden hónapban.

 

Mennyi költséged van?

 

A munka jellegétől is függ, mennyi pénzt tudsz havonta zsebre tenni. Egy olyan munkahelyen, ahol lakást is kell bérelned, vagy az utazáshoz nem járul hozzá a munkáltató, szintén kevesebb pénzed marad. Erre is érdemes figyelni és előre tisztázni. Az állandó kintlakás azt is magával vonzza, hogy a megkeresett pénzt Németországban költöd el a magyarországinál valamivel magasabb árakon. De ha például két heti, vagy havi váltásos munkarendben dolgozol, akkor valószínűleg Magyarországon is többet tartózkodsz és így a nyugati színvonalú jóval magasabb fizetésed egy részét sokkal alacsonyabb árakon itthon költheted el, tehát több pénzed marad. Amennyiben érdekel ez a lehetőség, lépj velünk kapcsolatba, hiszen cégünk számos álláslehetőséget kínál 2 heti, vagy havi váltásos munkarendben is. Olvasd el ezzel kapcsolatos bejegyzésünket is. LINK:

Legyél ápoló Németországban, élj Magyarországon!

 

Tekintsd meg aktuális állás kínálatunkat is! Van köztük 2 hetes, vagy havi váltásos ajánlat is. Kattints az alábbi linkre!

Kiemelt állásajánlat

A nyelvtudás fontossága:

 

Ha valaki jól beszéli a nyelvet, lehetősége van kórházi állásra is pályázni, ahol a bérek még magasabbak lehetnek.

 

De a német nyelvben való jártasság egyéb esetekben is hozzáadhat a fizetéshez, illetve ha nem megfelelő a tudásod, akár el is vehet belőle. Hiába vagy jó szakember, ha a némettudásod nincs a megfelelő szinten az adott feladatok ellátásához, akkor bizony kevesebb a fizetés is, vagy nincs is esélyed elnyerni az állást. Ha szeretnéd fejleszteni német nyelvtudásod, mielőtt nekiindulsz, ebben is tudunk segíteni. Sok éve indítunk havi rendszerességgel nyelvtanfolyamokat kifejezetten ápolók részére, akár teljesen kezdő szintről is. Több százan elvégezték már a tanfolyamot, sikeresen vizsgáztak és utána mi intéztük nekik a németországi honosítást is. E téren is kiemelkedő tapasztalatunk, és ami még fontosabb jól bejáratott kapcsolatrendszerünk van, több tartományban is. Így ha a munkavállaláshoz szükséged van erre a dokumentumra, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk. Az Anerkennung / Urkunde fontosságával kapcsolatban olvasd el alábbi bejegyzésünket! LINK:

Mi az a Deutsche Anerkennung / Urkunde, hogyan lehet igényelni és mire jó?

Ápolóként hogyan juthatok hozzá a legegyszerűbben?

Nyelvtanfolyam

És hogy ténylegesen mennyi, az annyi?

 

A fent említettek függvényében egy német elismertetéssel (Urkunde) rendelkező, szakképzett ápoló Németországban hivatalosan bejelentve nettó 1700-2000 euró fizetésre számíthat, ami jelenleg a magyarországi fizetések legalább háromszorosa. Nem rossz!

 

Élj a lehetőséggel és vedd fel velünk a kapcsolatot:

Jelentkezem

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg ismerőseiddel:

 

eduXite Consulting Ltd.

E-Mail: office@eduxite.com

facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

eduxite Munkaközvetítő Ápoló állások Németországban
Anerkennung, Urkunde, honosítás
Mire figyelj a külföldi egészségügyi állások böngészésekor
facebook logo
Anerkennung, Urkunde, honosítás
Mire figyelj a külföldi egészségügyi állások böngészésekor

Ha olyan kérdése, kérése van, amelyre nem találta meg a választ oldalunkon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elektronikus elérhetőségeink egyikén (facebook, e-mail), vagy kattintson ide:

Szívesen segítünk.

Anerkennung, Urkunde, honosítás
Mire figyelj a külföldi egészségügyi állások böngészésekor
facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

Anerkennung, Urkunde, honosítás
Mire figyelj a külföldi egészségügyi állások böngészésekor