eduxite logo

Hasznos információk a németországi ápolói munkáról:

 

Összegyűjtöttünk néhány kérdést és választ, ami a németországi szakápolói munkával és az eduXite tevékenységével kapcsolatos.

 

Németország melyik területére közvetítenek ápolókat?

 

Főként Németország déli részére, hisz erre van a legnagyobb igény. Természetesen egyéni kívánságoknak is eleget tudunk tenni.

 

 

  • Csak idősotthonokba közvetítenek ápolókat?

 

Jelentkezőink többféle lehetőség közül választhatnak. Vannak állásaink idősotthonokban, ápolási központokban, rehabilitációs intézményekben, intenzíves betegek, illetve gyermekek házi ápolásban. Amennyiben a nyelvtudás B2-es szinten (középfokú nyelvtudás) van, lehetőség nyílik kórházi munkára is.

 

 

  • Szociális gondozó- és ápoló végzettséget is el tudnak fogadni?

 

Német partnereink kizárólag szakápolói végzettséggel tudnak ápolókat foglalkoztatni, mivel a kinti intézményekben – a magyar gyakorlattal ellentétben – kórházi (szintű) ellátás folyik.

 

 

  • Mennyi fizetésre számíthatok?

 

Németországban szakápolóként, az általunk biztosított állások esetén havonta NETTÓ 1800 euró fizetésre számíthat. Ez az összeg függ az adókategóriától, a nyelvtudás szintjétől, a megszerzett szakmai tapasztalattól és a próbaidő leteltével (6 hó) már nőhet.

 

 

  • Biztosítanak szállást?

 

A szállásról mindig a kinti intézmény gondoskodik. A lakbér ára függ a régiótól. Sok partnerünk ingyen szállást biztosít.

 

 

  • Hogyan történik a kiválasztás?

 

Amennyiben német partnereink igényt tartanak rá, munkavállalóink skype-os, telefonos, esetenként személyes interjú keretén belül ismerkednek meg a fogadó intézménnyel. A bemutatkozó beszélgetés célja a nyelvi szint felmérése, ill. az ismerkedés.

 

 

  • Milyen költsége van a közvetítői tevékenységnek?

 

A közvetítői tevékenység ügyfeleink számára ingyenes.

 

 

  • A papírok beszerzését ki intézi?

 

A szükséges papírokat a munkavállalónak kell beszereznie, hiszen ez a folyamat személyes közbenjárást igényel. Természetesen segítségnyújtásunkra, útmutatásunkra e téren is számíthat. A német elismertetési folyamatban is (Anerkennung / Urkunde megszerzése) számíthat segítségünkre.

 

 

  • Milyen nyelvtudás szükséges a kinti munkához?

 

A minimális elvárás az A2/ B1-es szint, ami alapfokú nyelvtudást jelent. Számunkra fontos, hogy tudjon és merjen kommunikálni, ill. az egészségügyi szaknyelvben jártas legyen. Az általunk szervezett nyelvi felkészítők a kinti munkához szükséges nyelvi szintet biztosítják. Amennyiben nyelvtudásával kapcsolatban kérdései, kétségei vannak, forduljon hozzánk bizalommal. Egy személyes találkozás során szívesen felmérjük tudását.

 

Ápoló állások

 

Ha hasznosnak találtad, oszd meg ismerőseiddel:

 

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

facebook logo

 

eduXite GmbH.

E-Mail: office@eduxite.com

H-1123 Budapest, Nagyenyed u. 11.

Telefon: +36 1 794 82 06

facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

Anerkennung, Urkunde, honosítás
facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

Anerkennung, Urkunde, honosítás