Hasznos információk a németországi ápolói munkáról:

  • Németország melyik területére közvetítenek ápolókat?

 

Főként Németország déli részére, hisz erre van a legnagyobb igény. Természetesen egyéni kívánságoknak is eleget tudunk tenni.

 

 

  • Csak idősotthonokba közvetítenek ápolókat?

 

Jelentkezőink többféle lehetőség közül választhatnak. Vannak állásaink idősotthonokban, ápolási központokban, rehabilitációs intézményekben, intenzíves betegek, illetve gyermekek házi ápolásban. Amennyiben a nyelvtudás B2-es szinten (középfokú nyelvtudás) van, lehetőség nyílik kórházi munkára is.

 

 

  • Szociális gondozó- és ápoló végzettséget is el tudnak fogadni?

 

Német partnereink kizárólag szakápolói végzettséggel tudnak ápolókat foglalkoztatni, mivel a kinti intézményekben – a magyar gyakorlattal ellentétben – kórházi (szintű) ellátás folyik.

 

 

  • Mennyi fizetésre számíthatok?

 

Átlagosan bruttó 1900 EUR/ hó + pótlékok. Ez nyelvtudástól, szakmai tapasztalattól, a munka típusától is függ. A próbaidő leteltével (6 hó) nőhet.

 

 

  • Biztosítanak szállást?

 

A szállásról mindig a kinti intézmény gondoskodik. A lakbér ára függ a régiótól. Sok partnerünk ingyen szállást biztosít.

 

 

  • Hogyan történik a kiválasztás?

 

Amennyiben német partnereink igényt tartanak rá, munkavállalóink skype-os, telefonos, esetenként személyes interjú keretén belül ismerkednek meg a fogadó intézménnyel. A bemutatkozó beszélgetés célja a nyelvi szint felmérése, ill. az ismerkedés.

 

 

  • Milyen költsége van a közvetítői tevékenységnek?

 

A közvetítői tevékenység ügyfeleink számára ingyenes.

 

 

  • A papírok beszerzését ki intézi?

 

A szükséges papírokat a munkavállalónak kell beszereznie, hiszen ez a folyamat személyes közbenjárást igényel. Természetesen segítségnyújtásunkra, útmutatásunkra e téren is számíthat. A német elismertetési folyamatban is (Anerkennung / Urkunde megszerzése) számíthat segítségünkre.

 

 

  • Milyen nyelvtudás szükséges a kinti munkához?

 

A minimális elvárás az A2/ B1-es szint, ami alapfokú nyelvtudást jelent. Számunkra fontos, hogy tudjon és merjen kommunikálni, ill. az egészségügyi szaknyelvben jártas legyen. Az általunk szervezett nyelvi felkészítők a kinti munkához szükséges nyelvi szintet biztosítják. Amennyiben nyelvtudásával kapcsolatban kérdései, kétségei vannak, forduljon hozzánk bizalommal. Egy személyes találkozás során szívesen felmérjük tudását.

 

Ha olyan kérdése, kérése van, amelyre nem találta meg a választ oldalunkon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elektronikus elérhetőségeink egyikén (facebook, e-mail), vagy kattintson ide:

Kérdésem van

 

eduXite GmbH.

E-Mail: office@eduxite.com

H-1123 Budapest, Nagyenyed u. 11.

Telefon: +36 1 794 82 06

Németországi állás ápolóknak