Mire fordítson különös figyelmet, ha szakképzett ápolóként külföldi munkavállaláson gondolkodik

 

Legtöbbször természetesen a fizetés mértéke döntő egy adott állás elvállalásakor, de azért nem árt más szempontokat is figyelembe venni. Ha egy munkáltató a szakterületre jellemző szokásos átlagbérnél jóval magasabb fizetést kínál, akkor érdemes több oldalról is megvizsgálni az adott álláslehetőséget.

Előfordul, hogy a magasabb fizetés csak szabálytalanságok elkövetése árán biztosított és nem kizárt, hogy a munkáltató megpróbálja a felelősséget áthárítani a dolgozóra, akár már előre felkészülve, a munkaszerződés aláírásakor, vagy utólag is.

 

Különösen ügyeljen tehát a következőkre:

  • Soha ne írjon alá más nevében semmit!
  • Ellenőrizze, hogy hivatalosan bejelentett állásról van e szó?
  • Abban az országban történik a bejelentés, amelyikben ténylegesen a munkavégzés történik?
  • Ellenőrizzük, hogy a munkaszerződésben valóban annak a munkakörnek a megnevezése szerepel, amit elvállaltunk.
  • A munkáltató és a foglalkoztató egyaránt rendelkezik a munkavégzéshez szükséges engedélyekkel, hivatalos dokumentumokkal.

 

Fontos, hogy ha nem rendelkezik megfelelő nyelvtudással, mindenképpen vegye igénybe közvetítő cég szolgáltatását és ennek kiválasztásában is körültekintően járjon el.

 

Több éves közvetítői tapasztalatunk és több száz kiközvetített munkavállaló után azt tanácsoljuk, hogy ha nincs megfelelő nyelvtudása, akkor ennek fejlesztését még az itthoni munka mellett kezdje el.

 

Külföldön dolgozni szándékozó szakápolói végzettséggel rendelkező ápolóknak, nővéreknek az eduXite havi rendszerességgel indít egészségügyi német nyelvtanfolyamokat Magyarország több városában is, mely tanfolyamokra teljesen kezdők is jelentkezhetnek. Tanáraink mindegyike magasan kvalifikált szakember és az egészségügyi nyelvoktatás terén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek.

Érdekel a nyelvoktatás

Ha úgy dönt, hogy minket választ partnerének külföldi munkavállalói karrierjének beindításához, akkor a magas szintű nyelvoktatáson túl természetesen segítséget tudunk nyújtani, a külföldi álláskeresésben illetve a hivatali ügyintézésben is.

Érdekel a szolgáltatás

EN DE HU

eduXite Consulting Ltd.

UAE-115887 Dubai, M02 NBQ Building

e-mail: office@eduxite.com

 

Információs iroda:

 

Magyarország:

H-1123 Budapest, Nagyenyed u. 11.

Tel.: +36 1 7948206

e-mail: office@eduxite.com

 

Ausztria:

A-1010 Wien, Marc Aurel Straße 2/5/31

Tel.: +43 1 5353735

e-mail: office@eduxite.com