eduxite logo

Német nyelvtanfolyam ápolóknak

Következő német egészségügyi szaknyelvi felkészítőnk kizárólag szakképzett ápolók részére 2018. március 6-án indul Budapesten.
Helyek korlátozott számban elérhetőek (kiscsoportos oktatás).

 

Ha rendelkezik szakápolói végzettséggel és érdekli a németországi munkavállalás, akkor jelentkezzen még ma!

 

A tanfolyam várhatóan kedd és csütörtök délutánonként lesz és teljesen kezdő szintről indulva  4 hónapot vesz igénybe.

 

Természetesen haladók jelentkezését is szeretettel várjuk.

 

További információkért írjon e-mailt (info@eduxite.com), vagy töltse ki információs adatlapunkat. Az adatlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatait bizalmasan kezeljük.

Német nyelvoktatás szakképzett ápolók részére:

 

 • akár teljesen kezdő szintről is
 • kortól függetlenül
 • általános és egészségügyi szaknyelvi tananyag (kifejezetten szakképzett ápolóknak összeállított könyvek, feladatok és hang anyagok)
 • intenzív oktatás (4 hónap alatt, teljesen kezdő szintről használható általános és szaknyelvi tudás!)
 • a tanfolyam elvégzése után segítséget nyújtunk a németországi álláskeresésben és a honosítás / elismertetés (Anerkennung, Urkunde) megszerzésében is
 • kiscsoportos oktatás
 • magasan kvalifikált, tapasztalt tanárok
 • barátságos, vidám hangulat
 • a tanfolyam megfelelő szintjén haladók is bekapcsolódhatnak.
 • megfizethető ár

Tekintse meg aktuális németországi állás ajánlatainkat!

Németországi állás nyelvismeret nélkül ... ápolóknak?

 

Ha valaki ilyen lehetőséget kínál, akkor legyen óvatos. Havonta keresnek meg minket olyan ápoló kollégák, akiket nyelvtudás nélkül végezhető állással hitegettek, de végül pórul jártak, nem ritkán anyagi kár is érte őket.

 

Valamivel jobb lehetőség, ha olyan állást talál, ahol munka mellett nyelvtanfolyamra is járnia kell. Tekintsünk el attól, hogy ez ingyenes e, vagy nem (legtöbb esetben előbb utóbb kiderül, hogy "nincs ingyen ebéd"). A következők miatt nem javasoljuk, hogy ezzel a lehetőséggel éljen:

 

Csábítóan hangzik, hogy azonnal induljon új munkahelyére, akár nyelvtudás nélkül, vagy minimális nyelvismerettel és majd kint, munka mellett tanuljon németül. De vigyázat! Tudni kell, hogy Németországban szakképzett ápolóként, csak a magyarországi végzettség honosítása után helyezkedhet el törvényesen. Vannak sajnos olyan cégek, amelyek ezt a szabályt megkerülik, de az esetek többségében a törvénytelenségekre fény derül és sajnos többször előfordul, hogy a szabálytalanul foglakoztatott munkavállalót is felelősségre vonják, legrosszabb esetben eltiltják a németországi munkavállalástól. Ne kockáztasson! Valamint fontos mérlegelni azt is, hogy ha adott időn belül nem sikerül megszerezni a B2 szintű nyelvvizsga bizonyítványt, akkor szerződéstől függően, a munkáltató, vagy a közvetítő cég felé kártérítési kötelezettsége keletkezhet.

 

 

Tapasztalataink és a rajtunk keresztül elhelyezkedő ápolók visszajelzései alapján ezért azt tanácsoljuk Önnek, hogy előbb itthon, Magyarországon kezdje el a nyelvtanulást. Ennek számos előnye van:

 

 • Kevesebb feszültség: Egy új munkahelyen, főleg, ha egy teljesen idegen országban, idegen kultúrában van, sok esetben önmagában is megterhelő lehet a beilleszkedés. Ha már eljutott egy biztos szintre a nyelvtudásban, az ebből adódó feszültség sokkal kisebb.
 • Nincs anyagi függőség: Nyelvtudás nélkül, vagy minimális nyelvismerettel nekivágni egy új külföldi munkának meggondolatlan cselekedet, melynek sok esetben súlyos lelki és/vagy anyagi következményei lehetnek. Több helyen kínálnak állásokat ápolók részére munka melletti (akár "ingyenes") nyelvtanfolyammal. De gondoljon bele! Aláír egy szerződést, ki tudja mennyi időre, amiben vállalja azt is, hogy megszerzi a B2 szintű nyelvvizsgát. Mi történik, ha menet közben derül ki, hogy nem tud egyszerre a munkahelyen és a nyelviskolában is helyt állni? Mennyi pénzt kell majd visszafizetnie? Ebben az esetben Ön egy nagyon drága nyelvtanfolyamra járt.
 • Könnyebb beilleszkedés: Bár nyelvet tanulnia akkor is szükséges lesz, ha itthon már megszerezte az alapokat, ez kevesebb energia és időráfordítással fog járni, mintha egyszerre kellene helytállnia az új munkahelyen és az alapoktól elsajátítani egy idegen nyelvet.
 • Nincs versenyfutás az idővel: Nem fordulhat elő az az eset, hogy ha valamilyen ok miatt nem jut el az elvárt szintre adott idő alatt, akkor esetleg vissza kell fizessen különböző, kötbér jellegű összegeket.
 • Garantáljuk, hogy új munkahelyén megállja majd a helyét: Ha nálunk szerzi meg a németországi munkavállaláshoz és a kinti élethez szükséges alapvető nyelvtudást, garantáljuk, hogy az általunk biztosított munkahelyen megállja majd a helyét.
 • Legyen felkészült: Nagyon fontos, hogy jártas legyen az egészségügyi szaknyelvben is, hiszen munkáját csak akkor fogja tudni felelősséggel ellátni, ha ez nem jelent akadályt. Tanfolyamunk elvégzésének ideje alatt nem csak német általános és szaknyelvi tudása lesz megalapozott,  hanem rengeteg hasznos információhoz juthat a kinti munkával és a mindennapi élettel kapcsolatban is, így sokkal felkészültebben vághat neki "új" életének.

Ha úgy gondolja, hogy mást is érdekelhet, ossza meg ismerőseivel:

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

facebook logo

 

eduXite GmbH.

E-Mail: office@eduxite.com

H-1123 Budapest, Nagyenyed u. 11.

Telefon: +36 1 794 82 06

facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN

facebook logo

ÁPOLÓ ÁLLÁS, MUNKA - NÉMETORSZÁGBAN